Dietética y Nutrición

Dietética

Què és la dietètica?

La dietètica és la disciplina que estudia els règims alimentaris, en la salut o en la malaltia, i que permet establir, de manera científica, la ració alimentària o la dieta convenient per a una persona, segons la seva feina o estat de salut.  

El que pretén aconseguir la dietètica és el benestar.

dietetica

Serveis que oferim 

• Dissenyem dietes personalitzades i realitzem els controls periòdics corresponents.
• Elaborem dietes per controlar el pes i millorar la salut, amb els aliments de la dieta mediterrània.
• Si té problemes de colesterol i triglicèrids, li indiquem la dieta i les mesures que cal seguir per millorar els seus resultats analítics.
• Si té diabetis, amb l’educació diabetològica aprendrà a adoptar la dieta i les mesures adequades per regular la seva glucèmia.
• Amb l’educació diabetològica també s’ensenya al pacient a controlar el seu tractament, tant si és amb antidiabètics orals com amb insulina.

Pacient diabètic

Controlem el coeficient T/B del pacient, que ens permet saber com està la seva circulació distal arterial, i l’ensenyem a controlar totes les complicacions de la diabetis.

En la diabetis gestacional, expliquem a l’embarassada la dieta adequada, els controls capil·lars de la glucèmia i els cossos cetònics.

Dissenyem dietes riques en calci, sobretot per a la dona menopàusicaen ferro, per al puerperi; en magnesi, per a la fibromiàlgia, etc. Preparem dietes per a la hipertensió i expliquem els hàbits saludables que cal seguir.

També elaborem la tan famosa dieta hiperproteica, però l’adaptem a les necessitats del pacient, amb la qual cosa evitem de posar en risc la seva salut.

Quina diferència hi ha entre endocrinologia i dietètica?

El metge endocrí està especialitzat en l’estudi, el diagnòstic i el tractament de malalties del sistema endocrí, que és l’encarregat de produir les hormones que regulen moltes funcions del nostre organisme, com ara el seu creixement, desenvolupament i funcionament metabòlic.

El metge endocrí també ens indica la nutrició adequada per a cada pacient, però és el dietista qui elabora les dietes adaptades i qui li recomana les mesures


Profesionales de la especialidad

Licenciado en Medicina y cirugía por la Universidad Rovira i Virgili de Tarragona.

Especialista en Medicina Familiar y Comunitaria por la Unidad Docente Barcelona Ciudad (Hospital Clínico).

Experto en Salud Mental por la Universidad de Alcalá de Henares.

Formado en diabetes en el Joslin Diabetes Center, Boston, MA

Referente en el tratamiento de la obesidad y de los trastornos de la conducta alimentaria.

Actividad como docente y investigador, con más de 100 comunicaciones a congresos y varios artículos en revistas tanto nacionales como internacionales, en especial en el campo de riesgo cardiovascular, tabaquismo, diabetes, obesidad, salud mental y osteoporosis.

La información presente en la web no remplaza si no complementa la relación médico-paciente. En caso de duda consulte con el médico de referencia. Haz clic aquí y reserva ahora tu visita